Tarinamme

2018 perustettiin Osuuskunta Luova Verso ja sen pyörittämä Puutarhamyymälä Ruusupapu Fiskarsin Ruukkin.  Skeittipuiston vieressä yläruukissa oli tyhjä tila, jossa toimi aiemmin Tahvosten Garden shop ja se on sijainniltaan mitä parhain yhteisölliselle puutarhamyymälälle.

Luonnonmukaiset viljelymetodit ovat alusta asti olleet meille tärkeitä ja ekologisuus osuuskunnan toiminnan peruspilari. Niinpä käytämmekin vain luomumultaa ja torjuntaeliöitä omassa ruokakasvien taimikasvatuksessa ja suosimme lähituottajia. Puodin valikoimaan olemme löytäneet paikallisen Kasvitarhurin perinnelajike siemeniä. Ulkomailta tulevat runkokukat ovat kasvatettu hiilineutraalisti ja niiden tuottaminen Suomessa ei olisi mahdollista.

Vuosi vuodelta toiminta kehittyy ja puutarhamyymälän ohella olemme tehneet pihatöitä, suunnitelmia ja neuvontaa. On todella antoisaa neuvoa ja opastaa kotipuutarhureita. Lämmin muisto on lapsiperheen terassin kasvilaatikko projekti, joka rakennutettiin kestävästä ja myrkyttömästä lehtikuusesta. Lootaan istutimme syötäviä kukkia ja yrttejä, sekä luomumansikoita  ja rungollisia herukoita keskelle ryhdittämään istutusta.

Fiskarsin Ruukin yhteisöllisyys on vahva osa myös Ruusupapua, kauden juhlat ja pop-up kahvilat ovat tuoneet kivaa vaihtelua ja usealle paikallisen yrityksen terassille olemme toteuttaneet kukkaistutukset. Lähiruokapiirin kehittäminen ja yhteisöllisten, opastavien tapahtumien järjestäminen ovat suunnitelmissa tulevaisuudessakin. Yhteistyötä saa ehdottaa ja tulla juttelemaan meille! 

Puutarhanhoito tuo iloa ja rauhoittaa . Oman ruuan tuotanto on ekologista ja ihan parasta. Kesäkukat värittävät kesän ja pölyttäjät saavat tarvitsemaansa mettä, varsinkin kevätkukat ovat niille tärkeitä. 

Tätä kaikkea haluamme jakaa asiakkaiden kanssa , antaa neuvoja aloitteleville puutarhureille ja oppia kokeneilta. Puutarhuri ei ole koskaan valmis ja maailma tarvitsee paljon, paljon taimia ja hiilinieluja, työsarkaa siis riittää.