Tarinamme

2018 perustettiin Osuuskunta Luova Verso ja sen pyörittämä Puutarhamyymälä Ruusupapu Fiskarsin Ruukkiin Vanhaan Navettaan. Unelmasta tuli totta ja Anne viherrakentaja sekä Sari hortonomi saivat työpaikan inspiroivasta miljööstä.

Luonnonmukaiset viljelymetodit ovat alusta asti olleet meille tärkeitä ja ekologisuus on Osuuskunnan toiminnan peruspilari. Käytämme luomumultaa ja torjuntaeliöitä omassa  taimikasvatuksessa ja suosimme lähituottajia. On etu, että voimme tilata pieniäkin taimieriä ja näin pitää myymälän valikoiman laajana.

Vuosi vuodelta toimintamme kehittyy ja puutarhamyymälän ohella teemme pihatöitä, istutussuunnitelmia ja pihaneuvontaa. 

On todella antoisaa neuvoa ja opastaa kotipuutarhureita. Lämmin muisto on lapsiperheen terassin kasvilaatikko projekti, joka rakennutettiin kestävästä ja myrkyttömästä lehtikuusesta. Laatikkoon istutimme syötäviä kukkia ja yrttejä, sekä luomumansikoita  ja rungollisia herukoita keskelle ryhdittämään istutusta.

Oman ruuan tuotanto on ekologista ja ihan parasta. Kesäkukat värittävät kesän ja pölyttäjät saavat tarvitsemaansa mettä, varsinkin kevätkukat ovat niille tärkeitä.


Puutarhanhoito tuo iloa ja rauhoittaa. Tätä kaikkea haluamme jakaa asiakkaiden kanssa, antaa neuvoja aloitteleville puutarhureille ja oppia kokeneilta.


Puutarhuri ei ole koskaan valmis ja maailma tarvitsee paljon, paljon taimia ja hiilinieluja, työsarkaa siis riittää.


Olemme täällä teitä asiakkaita varten.