Tarinamme

2018 perustettiin Osuuskunta Luova Verso ja sen pyörittämä Puutarhamyymälä Ruusupapu Fiskarsin Ruukkin.  Skeittipuiston vieressä Vanhan Navetan (rakennettu v. 1921) päädyssä oli tyhjä tila, jossa toimi aiemmin Tahvosten Garden shop. 

Unelmasta tuli totta ja Anne viherrakentaja sekä Sari hortonomi saivat työpaikan inspiroivasta miljööstä.

Luonnonmukaiset viljelymetodit ovat alusta asti olleet meille tärkeitä ja ekologisuus on Osuuskunnan toiminnan peruspilari. Käytämme luomumultaa ja torjuntaeliöitä omassa  taimikasvatuksessa ja suosimme lähituottajia. 

Puodin valikoimaan olemme löytäneet paikallisen Kasvitarhurin perinnelajike siemeniä. Lähistöltä on löytynyt ihania luomutuottajia, kuten Lemunkartanon Luomutila Perniöstä ja Juholan Luomutila Mustiolta. Puille ja pensaille tuottajat löytyivät Lohjan Taimiteutarista ja pienen ajomatkan päässä on Tahvosten tukkumyymälä, josta haemme taimet peräkärryn kera. On etu, että voimme tilata pieniäkin määriä suoraan asiakkaiden toive lajeja , sekä pitää myymälän valikoiman laajana, vaikka ollaankin pieni puutarha verrattuna ketjuihin.

Ulkomailta tulevat äitienpäivän runkokukat ovat kasvatettu hiilineutraalisti ja niiden tuottaminen Suomessa ei olisi mahdollista.

Vuosi vuodelta toiminta kehittyy ja puutarhamyymälän ohella olemme tehneet pihatöitä, suunnitelmia ja neuvontaa. 

On todella antoisaa neuvoa ja opastaa kotipuutarhureita. Lämmin muisto on lapsiperheen terassin kasvilaatikko projekti, joka rakennutettiin kestävästä ja myrkyttömästä lehtikuusesta. Laatikkoon istutimme syötäviä kukkia ja yrttejä, sekä luomumansikoita  ja rungollisia herukoita keskelle ryhdittämään istutusta.

Fiskarsin Ruukin yhteisöllisyys on vahva osa myös Ruusupapua, kauden juhlat ja pop-up kahvilat ovat tuoneet kivaa vaihtelua. Usean paikallisen yrityksen terassille toteutamme kukkaistutukset. 

Lähiruokapiirin kehittäminen ja yhteisöllisten, opastavien  työpajojen järjestäminen ovat suunnitelmissa tulevaisuudessa. 

Yhteistyötä saa ehdottaa ja tulla juttelemaan meille! 

Puutarhanhoito tuo iloa ja rauhoittaa . Oman ruuan tuotanto on ekologista ja ihan parasta. Kesäkukat värittävät kesän ja pölyttäjät saavat tarvitsemaansa mettä, varsinkin kevätkukat ovat niille tärkeitä. 

Tätä kaikkea haluamme jakaa asiakkaiden kanssa , antaa neuvoja aloitteleville puutarhureille ja oppia kokeneilta. Puutarhuri ei ole koskaan valmis ja maailma tarvitsee paljon, paljon taimia ja hiilinieluja, työsarkaa siis riittää.


Olemme täällä teitä asiakkaita varten ja meillä onkin maailman parhaat asiakkaat, kiitos teille!